STYLELIFE


Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval

  • 2025. június 07.

Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset.
Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.

olvass tovább

A nyári estékhez, Sunset Sangria

  • 2025. június 07.

Egy könnyű nyári koktél, amire mindannyiunknak szüksége van ezeken a forró napokon. Akár vendégeket vársz, akár csak magadnak készítenéd el, a rosé és a vodka alapnak köszönhetően ezzel a koktéllal nem lőhetsz mellé.

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.06.02-08.

Ahogy a júniusról szóló videóban is említettem, ez a hónap eléggé vegyes lesz a mindennapi életünket, emberi dolgainkat tekintve. Ráadásul azok a hatások, amik behozzák az ide-oda lépegető, frusztráltabb életérzést nagyrészt ezen a héten aktiválódnak. Vigyázat, ez hosszú lesz!  

olvass tovább

Jégbe hűtve: Egészséges nyári italok cukor nélkül

  • 2025. június 01.

Ahogy beköszönt a nyár, ösztönösen a hűsítő italok felé nyúlunk – de egyáltalán nem mindegy, mi kerül a poharunkba. A bolti üdítők sokszor tele vannak hozzáadott cukorral, mesterséges aromákkal és tartósítószerekkel. A jó hír,hogy otthon is könnyedén készíthetsz olyan frissítő italokat, amelyek egyszerre egészségesek, finomak és látványosak.

olvass tovább

Tavaszi spárgakrémleves citrommal és mentával

  • 2025. május 28.

A május a spárga szezonja – és talán nincs is ennél stílusosabb zöldség. Tökéletes alap egy selymes krémleveshez. Ez a recept letisztult, frissítő, mégis meglepően különleges: a citrom és a friss menta adja azt a csavart, amitől nem csak egy gyors ebéd lesz belőle, hanem egy pillanatnyi tavaszi megérkezés.

olvass tovább

A kimerültség láthatatlan arcai és pszichológiai háttere

  • 2025. május 28.

A modern élet egyik leggyakoribb panasza a fáradtság. Sokan úgy érzik, mintha sosem pihennék ki magukat igazán – még akkor sem, ha aludtak nyolc órát, vagy egy nyugodt hétvégét töltöttek otthon. A jelenség mögött gyakran nem a fizikai, hanem a lelki kimerültség áll. De mit is jelent ez pontosan? Hol húzódik a határ a test és a lélek fáradtsága között? És mit mond erről a tudomány?

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.05.26-06.01.

  • 2025. május 26.

Természetesen a héten is folytatódik a májusra jellemző, nagyon aktív, szociális és váratlan fordulatokat rejtő tendencia. Mint mindig, most is érdemes az egész képet nézni és folyamatban gondolkozni. Erről majd készítek nektek egy külön posztot, mert megéri picit távolabbra tekinteni, hogy érdemben reagálhassunk a dolgokra. Na de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mit várható a héten.

olvass tovább

Karfiolkrémleves pirított mandulával – tökéletes hétindító könnyedség

  • 2025. május 25.

Van valami megnyugtató abban, ha a hét egy egyszerű, mégis különleges ízzel indul. Ez a karfiolkrémleves nemcsak egészséges és selymesen krémes, de könnyű is – pont olyan, amilyenre egy hétfői napon vágyunk. A pirított mandula roppanóssága kontrasztot ad a lágy textúrához, a szerecsendió és a fokhagyma pedig mélységet visz az ízbe. Egyszerű, gyors, mégis nagyon finom.

olvass tovább

Könnyű, mint a tavaszi szellő – Egészséges ebéd 20 perc alatt

  • 2025. május 23.

Ahogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.

olvass tovább